2007/10/06

Halmazok és maffiák

Múlt pénteken este sikerült belecsöppennünk egy kisebb csapatba, akik mindenfélét társasjátszottak. (Ehhez persze kellett az is, hogy az ember a leendő munkahelyén töltse a kezdése előtti pár napot is.) Van itt mindenféle jóság. Most nem a standard, mindenki által rendszeresen játszott biliárdra vagy csocsóra gondolok, hanem a hagyományosabb társasjátékokra. Catan telepesei legalább öt dobozzal (mindenféle kiegészítőkkel), háromszemélyes sakk, póker, kockapóker, set és még ki tudja mi minden. De a legnépszerűbbnek a maffia tűnik kellő mennyiségű résztvevő esetén. Múlt pénteken majdnem hajnali 4-ig játszottunk, tegnap csak 11 körülig. Nagyon rég játszottam utoljára igazi maffiát, olyan jó újra, új társasággal átélni. Legutolsó emlékeimben ráadásul valami egyszerűsített, felturbózott változat él, ami tök elrontja az egészet. Most végre újra órákon keresztül tartó, szinte vérre menő viták részese, vagy épp tanúja lehetek, amelyek néha már az emberi tűrőképesség határait súrolják. Fantasztikus érzés!

Minden Bernátnak üzenem: Set-ben sehol sem vagytok az itteni srácokhoz képest! Hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy harmadikként csatlakozva egy partihoz sikerült 1 azaz EGY set-et begyűjtenem. Itt 12 a standard kirakott kártyaszám, szemben az általunk megszokott 9-cel, de mégis alig-alig jutnak el odáig, hogy 9 vagy több lap legyen lent (csak akkor, ha nincs köztük set). Már két játékos esetén is gyorsabban fogynak a lapok, mint ahogyan az osztó fel tudná tölteni 12-re. Noooormááááliiiis???

2 megjegyzés:

zs írta...

Tudnál írni a kinti ismerőseidről, munkatársaidról is kicsit?

Keep on blogging :)
Cini

egmont írta...

Konkrétan mire gondolsz? :-)

A munkatársak többnyire fiatal srácok (attól félek, fiatalabbak nálam), és számomra meglepően sok a lány, a fejlesztők között is, nemcsak HR és társai területeken. Vidámak, nyitottak, lazák, kedvesek és végtelenül segítőkészek itt az emberek. Cégen belül és kívül egyaránt.

Konkrét sztorikat nem szeretnék írni róluk, mégiscsak ez a blog nem róluk szól, meg aztán nem akarok belemenni abba, hogy kinek nem tetszik esetleg, hogy a vele kapcsolatos dolgokat ország-világ számára szétkürtölöm. Már az utazásról szóló írásban is emiatt nem írtam neveket. Persze valószínűleg túlzásba viszem az óvatosságot.