2007/12/12

Türkiz

Voltam masszázson. Merthogy itt ilyen is van. És ha van, akkor előbb-utóbb ki kell próbálni. Megérte. Néha kicsit fájdalmas volt, de ettől talán még jobban esett. Teljesen felfrissültem. Az esti játékon végig tök friss voltam, fel sem tűnt, hogy éjfél után fejeztük be.

Maffia most nem volt, viszont végre pókereztünk egyet, na meg biliárdoztunk (pool) is, és persze volt mindenféle társasjáték is. Biliárdban (csakúgy, mint minden másban, például csocsó) abszolút bénának érzem magam a többiekhez képest. Na persze vannak, akik néha késő este egymagukban gyakorolnak, hozzájuk képest nehéz labdába rúgni (képletesen persze... szép is lenne lábbal rugdosni a biliárdgolyókat).

Ami a biliárdot illeti, a régi épületben az asztal mellett ki vannak függesztve a játékszabályok. A nemzetközi társaság is magával vonja azt, hogy a hivatalos szabályok szerint játszunk, nincs helye semmiféle magyar kocsmaszabálynak. Az már derengett régebbről, hogy a „nagy hiba után kétszer jön a másik” az egy ilyen tök nagy baromság, de azt csak most tudtam meg, hogy a „fekete golyót a legutolsó golyóéval átellenes lyukba kell leküldeni” is hungarikum, valójában akármelyik lyukba be szabad rámolni. És természetesen előre meg kell mondani, melyik golyó melyik zsákba fog leesni; ha máshova talál be, vagy másik golyó esik le, az is kis hiba, az ellenfél jön. (Mindez csak az után van így, hogy már kiderült, melyik játékos a teli és melyik a csíkos.) Ami még szintén új volt számomra, az az, hogy nagy hiba esetén (pl. fehér leesik, vagy nem saját színűvel ütközik először, talán akkor is ha az ellenfél golyóját bezsákolod) a másik akárhova átrakhatja a fehéret.

Ha már a színeknél tartunk, érdemes megemlíteni, hogy a játékestek az új épületben vannak; egyelőre pusztán ez az, ami miatt néha arra járok. Az új épületben minden emeletnek saját jellegzetes színvilága van/lesz. Egyelőre a harmadik és a negyedik emelet van belakva. A harmadik (ahol a bejárat van, hehe) kék, a negyedik pedig zöld színű.

A lépcsőház tűzgátló vasajtók mögött található betonförmedvény, ahol elég könnyű eltéveszteni, hogy éppen hányadikon is járunk. A tájékozódást megkönnyítendő a vasajtókra kiragasztottak egy-egy hatalmas papírlapot. Az egyik szinten zöld háttérre kiírták, hogy „Blue”. A másikon pedig kék alapon „Green” olvasható.

Hatásvadász szünet azok számára, akik túl gyorsan olvasták az előző két mondatot, és semmi szokatlant nem találtak bennük... tessék lassabban olvasni... vizuálisan elképzelni... leesett?

Mielőtt megkérdezitek, hogy akkor most a szöveg és a szín közül melyik mond igazat és melyik füllent, elárulok még egy nagy titkot. Az épületben két lépcsőház van. ;-)

2 megjegyzés:

pozsy írta...

Ha mar biliard, par kerdes a kezdeshez: a feheret hova lehet elhelyezni, a tobbi golyo elrendezesere milyen szabalyok vonatkoznak, es vegul melyik golyot kell a "potty"-re tenni.

Van sejtesem mindegyikrol, de inkabb toled szeretnem hallani :) Az altalad leirt szabalyokat mar hallottam, de mindig mindenki furcsan nezett ram ha ugy akartam jatszani :) (Az elejen egyebkent ugyanugy meg kell mondani hogy melyik es hova megy le, nem?)

egmont írta...

Hú, ilyen bonyolult kérdésekre nem tudom közvetlenül a választ. Mindenesetre ez van kifüggesztve az asztal mellé: http://www.bca-pool.com/play/tournaments/rules/rls_8bl.shtml