2007/12/12

Lepény

Jajj, a lakásavató buliról meg ne feledkezzem (ha már a SF-i élménybeszámoló végleg elmaradni látszik).

Múlt hét elején történt, hogy Balázs (lakótársam) megemlítette a cégben: jön a húga és hoz túrót. Másik Balázs, akinél a múltkor voltunk túrós palacsintázni és karaoke-zni, meghallotta ezt, és rögtön lecsapott a témára: márpedig akkor hétvégén lakásavató nálunk. Mit volt mit tenni, meg kellett tartanunk.

Ennek természetesen előfeltétele volt, hogy rendet rakjunk, amit egyébként már hosszú hetek óta halasztottunk. Most végre kénytelenek voltunk venni egy nagy levegőt, és normális kinézetűre varázsolni a lakást. Sikerült.

Természetesen be is vásároltunk mindenfélét, aminek aztán jelentős része meg is maradt a buli után, sebaj, elfogy később. Csináltam meggyes lepényt a Horváth Ilona szakácskönyv alapján – az egyetlen süti, amit már csináltam korábban, elég jó sikerrel, így újból bevállaltam. Igaz, meggyet nem kaptunk, helyette cseresznye, valamint vegyes erdei gyümölcsök kerültek bele. Nem lett annyira fincsi, mint az otthoni, de azért egyáltalán nem volt rossz. A palacsinta is viccesre sikerült. Liszt címszó alatt valami rozslisztet(?) sikerült vennem, ami tök barna színű, így a tészta is barna lett (bár ízre szerintem nem volt nagy különbség). (Szerencsére a lepényhez még marad korábbról normális liszt.) A túróhoz meg nem volt tejföl, így Peti csinált gyümölcspudingot, azzal higítottuk fel.

A színes palacsintáról jut eszembe... Matek példa, most hallottam. Igazi matekosoknak triviális kell hogy legyen, de általában két táborra szokott szakadni a társaság... Valaki csinál három palacsintát. Az elsőt jól elrontja, mindkét fele odaég. A másodiknál már ügyesebb, csak az egyik fele ég oda. A harmadik tökéletesre sikerül. Mesebeli fordulatként ezt a három palacsintát berakjuk egy szatyorba (logikus, nemde?), majd csukott szemmel kiveszünk egyet, és még mindig csukott szemmel az asztalra tesszük. Eztán kinyitjuk a szemünket, és egy égett felet látunk. Mekkora valószínűséggel égett ennek a palacsintának az alsó fele?

Nade vissza a lakásavatóhoz. Volt projektor, hiszen megint készültünk karaoke-zni. Előtte azonban néztünk egy kis Shrek-et. Ebben az volt a különös, hogy valami gond volt a számítógép és a projektor közti kábellel, így az ég-világon minden zöld színű volt, kivéve maga Shrek.

Aztán karaoke, közben alapozásnak Piedone kedvenc söre, valamint erdélyi szilvapálesz UHU-s Andinak köszönhetően. Köszi! Ezután kevéske agyament gitározgatós-énekelgetős, majd póker, végül egy kis beszélgetés, míg ki nem dőltünk.

Nincsenek megjegyzések: