2007/12/09

Nem leszek karácsonyi dududú

Állítólag tél van, mindjárt itt a karácsony. Nekem annyira még nem tűnt fel. Persze, vannak utcai árusok, meg némelyik bolt vagy pláza egy-két vasárnap is nyitva tart. Vannak feldíszített karácsonyfák városszerte. Van sült gesztenye, forralt bor. Van karácsonyi süti a cégben. De az igazi hangulat (bennem legalábbis) még nincs meg.

Nincs hó itt a városban. (A hegyekben persze van.) Sőt, esik az eső napok óta. Hideg sincs igazán. Sötét sincs annyira. Itt kábé 20 perccel később sötétedik, mint Pesten, ez elég sokat számít.

Ma kicsit körülnéztem, de csak arra volt jó, hogy elkezdjen fájni a fejem és hazajöjjek. Nem vettem semmit. Marad a jövő hétvégém a bevásárlásra. (Vésztartaléknak az azt követő hétvége Pesten.) Általában 3-4 napot el szoktam vele vacakolni, és most még nehezebb helyzetben is vagyok. A szokásos ötlethiányon túl itt azt sem tudom, hova érdemes menni, hol lehet jópofa cuccokat kapni. Ráadásul bizonyos ajándéktípusok (pl. könyv) eleve ki vannak lőve. Mindig utálom elkezdeni a bevásárlást. Most is. És mindig jó érzéssel tölt el, ha túlvagyok rajta. Remélem, most is így lesz.

Szóval lássuk csak a klasszikus svájci ötleteket. Bicska. Kést nem adunk ajándékba. Mondjuk lehet érte kérni 2 Ft-ot cserébe. Óra. Úgyis mindenkinek van. Tehén. Nem fér be a csomagtartóba. Csoki. Otthon is kapni, ráadásul nem igazán volt alkalmam végigkóstolni az itteni kínálatot (úgyis mindig kapunk kaját), szóval nem tudom, melyik az igazán finom belőlük. Müzli. Igen, az jó ötlet. Mindenféle tejben felkeverendő müzli, illetve cerbona szelet jellegű jóság. Tudtátok, hogy a müzli zürichi találmány? Rakat fajtát kapni belőle, és általában tök finomak. Vonat. Elég nagy kultusza lehet a vasútnak, mivel ha villamossal megyek dolgozni, útközben három vasútmodellboltot is látok. Az egyik itt van az utcánk sarkán. Múltkor végignéztem a kirakatát, különös tekintettel az árcetlikre. A szépen kidolgozott gőzmozdonyok 1000 frankért még úgy-ahogy, de ööööö... izééé... tessék mondani, mi kerül egy eredetileg is szörnyen ronda villanyvonat műanyag kicsinyített másán 8500 frankba (gyk. 1.3M Ft)? Ne nézz így rám a két szemeddel, mer' úgyse fogom megvenni neked karácsonyra. Inkább maradok a müzlinél.

Nincsenek megjegyzések: