2008/02/13

KBFB

Megjöttek a cuccaim!

Legjobban természetesen, mint már említettem, a biciklinek örülök. Gyorsan megyek és veszek rá matricát. Kötelező felelősségbiztosítás. Itt ilyen is kell. :-)

2 megjegyzés:

Janusz írta...

ha kirandulni megyek bringaval swicerlandba akkor a hataron kfb matricat kell vennem, vagy hogy van ez?

egmont írta...

Igen. Tippem szerint benzinkutaknál is kapni az autópályamatricához hasonlóan. Meg állítólag postákon is. Vagy szinte bárhol. Valszeg már a határ előtt is. Én (mily meglepő) bicikliboltban vettem. Persze enélkül is megpróbálsz tekerni, csak aztán nagy bajban leszel, ha ellenőrzik (nem tudom, mennyire csinálnak szúrópróbaszerű ellenőrzést, de baleset esetén nyilván megnézik).

Egyébként az egész valahogy össze van kötve a lopott bicikliket követő rendszerrel, a matrica egy részét otthon kell hagyni és ráírni a gyártási számot, meg lehet weben regisztrálni és megadni adatokat, illetve amennyire értem, valami olyasmiről is szó van, hogy ha találsz egy biciklit, akkor ott jelezheted. Ebben az egészben csak azt nem értem, hogy ha én bicikliket lopnék, az lenne az első hogy leszedném róla a matricát. Azt meg nem tartom reálisnak, hogy valaki elveszt egy biciklit, másvalaki meg megtalálja. Annyi értelme van, hogy rávesznek, hogy írd fel magadnak a vázszámot.

Ja igen, akármennyire is Svájc meg Zürich, azért a bicikliket mindenki nagyon alaposan lelakatolja, mert állítólag néha el-eltűnnek. (Valószínűleg nem olyan sűrűn, mint otthon.)