2008/06/08

Majális

Igyekszem kicsit bepótolni a lemaradást...

Május elején volt egy hosszú hétvége odahaza, ennek örömére Berni és Peti eljöttek meglátogatni engem, együtt mászkáltunk mindenfelé. Persze itt nem divat átrendezgetni a munkanapokat, így a pénteket kivettem szabinak, elhasználva ezzel az egy szem még tavalyról maradt napot.

Csütörtökön Zürich központjában, meg a tóparton mászkáltunk mindenfelé... asszem nagyon tömören ennyi. A tipikus turistalátványosságok mellett a zárt boltok kirakatait is szemügyre vettük picit.

Pénteken délelőtt shoppingolás, nézelődés a nyitott boltok kirakataiban, majd irány az iroda. Kissé elszámoltuk magunkat, ugyanis úgy hittem, hogy körbejárjuk az épületet, aztán délben lemegyünk kajálni és 1 előtt útnak indulunk. De bizony nagy ez az épület és sok ökörség van benne, elment vele az idő rendesen, még a sushi is elfogyott mire leértünk ebédelni.

Délután Luzernt néztük meg. Gyönyörű! Csodálatos! Hihetetlen... mindenkinek látnia kell, fantasztikusan szép hely! Lejártuk a lábunk ahogy kell, lépcsőztünk is egy adagot (három bástya is a várfal mentén), este megvacsiztunk egy helyi pizzériában, majd hulla fáradtan vonatoztunk haza.

Szombaton Bernt lőttük be. Ez annyira nem jött be, pláne Luzern után. Szép helyen van, gyönyörű a folyója, aranyosak a macik, itt is lehet lépcsőzni rendesen a Münster tetejébe (jó adag tériszonnyal kombinálva), de az összes ház szinte ugyanolyan koszos zöldesszürke színű az óvárosban, és valahogy azzal az igazán nagyon nagy élettel sem találkoztunk, mint előtte Zürichben vagy Luzernben. Szóval több szemszögből is unalmasabb. Persze ettől még egyáltalán nem rossz!

Délután 4 körül ért véget a városnézés, ahhoz már talán kissé későn (és fáradtan) hogy még valahova messzire elmenjünk, így Ütliberget választottuk, hogy felülről is lássuk Zürichet, majd be az irodába egy kis rock bandet játszani.

Vasárnap a pár falunyira lévő vadasparkot jártuk végig. Itt nem láttunk hiúzt, mert jól elbújt. És kengurut sem láttunk, bár mindenhol olyan tábla volt kiakasztva, amin egy kengurunak kinéző állatot etetnek, és ez áthúzva. Láttunk viszont sok másik aranyos állatot, és különösen érdekes volt, ahogy például a farkasok esetén a viselkedésüket is megfigyelhettük picit, hiszen valamivel nagyobb helyük van és természetesebben viselkednek, mint a tipikus állatkerti állatok. Végül még egy nagyon rövid zürichi séta is belefért.

Nem sikerült sok izgalmasat írnom, viszont helyettem beszéljenek inkább a fényképek! Bővült a Zürich album, és csináltam három új albumot Luzern, Bern és a vadaspark számára, ezekhez szokás szerint a jobb hasábban lévő képre kattintsatok. De talán még érdekesebb, hogy ők milyennek látták Zürichet, Luzernt és Bernt.

Nincsenek megjegyzések: