2008/01/19

Tavasz

Múlt vasárnap síeltünk. Dög meleg volt. Ébresztő hajnali fél 7-kor vasárnap, ez már önmagában kegyetlen. Aztán 3 óra vonatozás, kábé 6 óra síelés, majd újabb 3 óra vonatozás vissza. Fárasztó volt, de nagyon jó. Ha minden igaz, holnap megint megyünk, talán valami közelebbi helyre.

Tegnap voltunk korizni, állítólag Svájc legnagyobb műjegén, hát a városligeti simán nagyobb. Sebaj, itt legalább jóval kevesebben voltak. Mondjuk ez péntek délben nem is olyan meglepő. A többiek jól meglepődtek, hogyhogy nekem saját korim van. Ez máshol valahogy nem annyira jellemző, az emberek inkább bérelnek minden alkalommal. Az pedig már-már tipikusnak tekinthető Svájcot ismerve, hogy míg hétköznap este 10 után zár a koripálya, addig hétvégén már 6 előtt. Úgy fest, messze nem annyira része a közösségi életnek a korizás, mint otthon. Ez van. Ja, és hogyhogy péntek? Hát, volt egy majdnem teljes extra szabadnapunk. Hogy miért, az a következő blogbejegyzésemből ki fog derülni.

Ma pedig Zürichet jártuk. Rengeteg napsütés, igazi vidám tavaszi hangulat, kacsák a folyóban, dimbi-dombi, lakásnézés kívülről, templomtornyok, forrócsoki, fondue.

Hamarosan újra jelentkezem, ismét egy várva-várt interaktív blogbejegyzéssel.

Nincsenek megjegyzések: