2008/01/26

Bra

Eredményhirdetés következik. (Ha az előző blogbejegyzést még nem olvastad, de még szeretnél tippelni magadban, most még gyorsan bepótolhatod.)

Érkezett pár érdekes tipp. Összesen két egész és két fél pirospont a nyereményalap, de csak a két egészet tudom kiosztani.

A lépcső és a lift nem szerepelt a tippek között, holott ezek is vannak az épületben – de úgyis tudtátok, hogy ezekért nem járt volna jutalom.

Érdekes ötlet a teleport, bár nyilván nem lövöm le a bejegyzés címében a megfejtést, ráadásul a pozsy-féle verzió ugyanoda visz vissza – ennek mi értelme? Állítólag egyébként van teleport az épületben: egyes pletykák szerint a könyvtárban van egy rejtett ajtó, amelyiken átlépve Mountain View-ban találja magát az ember. Az állítást hivatalosan még nem erősítették meg.

A teleport koktél már sokkal jobban hangzik. Az első emeleten van a Tech Stop, ahova például akkor fordul az ember, ha gond van mondjuk az egerével. Bár az egész úgy van kialakítva, hogy amint odaérsz, új egér helyett inkább egy koktélt akarsz kérni, mert egy tengerparti bárban érzed magad. A bejegyzés végén linkelek képet többek közt erről is.

Ami a páternosztert illeti, nos, azt valahogy sohasem szerettem, örülök hogy nincs. Ráadásul egészen mostanáig azt sem értettem, hogy mi köze egy felvonószerkezetnek a Miatyánkhoz. Valószínűleg túl rég tettem fel magamnak ezt a kérdést. Manapság könnyű megválaszolni. Tudjátok, ahogy mondani szokás: „Google a barátod, Wiki a barátnőd”. Szóval az egész szerkezet úgy jár körbe, mint a rózsafüzér a kézben imádkozás közben, innen a név. Bizarr asszociáció.

Na de térjünk vissza az eredményhirdetésre.

Az egyik ki nem osztott fél pirospontot a mászófal tipp érte volna. Állítólag ilyet is szerettek volna, de biztonsági okokból nem engedélyezték.

A másik fél pirospont a síliftért járt volna. Tele vagyunk ugyanis sífelvonó gondolákkal, ezek azonban nem mozognak, hanem kisebb tárgyalóknak, vagy ha jobban tetszik, félrevonuló kuckóknak vannak berendezve.

Az egyik egész pirospont a blog megírása után perceken belül elkelt, Noémi büszkélkedhet vele. Az első emeleten a csúszdába beülve a földszinti étterembe lehet roppant lendületesen és jókedvűen megérkezni. Sajnos a kipróbálása után nem sokkal rátaláltam a Tate csúszdájára, ehhez képest elég kispálya ami nekünk van, de ne legyünk telhetetlenek. Legalább eggyel több indok, hogy egyszer elruccanjak Londonba.

A másik pirospontot pedig a második hozzászólással Janusz vitte el könyörtelenül, esélyt sem hagyva a többieknek. Két tűzoltórudunk is van. Az egyik rúd az ötödikről, a könyvtár közeléből ereszkedik le a negyedikre a nyírfák közé, nem messze az én asztalomtól. A másik pedig a második emeleten lévő Wii-től egyenesen az elsőn lévő hangszigetelt játékszobába vezet, ahol a Guitar Hero a nagy sláger.

Mondanom sem kell, ha halmozni szeretnénk az élvezeteket, az ebédlőhöz vezető úton a negyedikről csak a másodikig sétálunk vagy liftezünk.

A rúdtól eleinte nagyon para voltam, de már kezdek hozzászokni. Tudom, hogy nem érdemes erősen szorítani, hiszen csak odaégeti a kezem, és egy emelet úgysem olyan magas, nyugodtan lehet picit gyorsabban is csúszni. Ahhoz még picit gyakorolnom kell, hogy a profikhoz hasonlóan lendületesen féloldalasan ráugorjak és pörögve menjek le.

Ígértem fényképeket. Meg gondoltam, hosszan mesélek mindenfélékről, például a nyers betonfal és a színes dekorációk érdekes összhatásáról, a tojásokról, a könyvtárban a kandallóról, az akváriumról, meg ilyenekről. De azt hiszem, sokkal jobb, ha maguk a képek beszélnek helyettem. Így nekem is marad időm aludni a holnapi síelés előtt.

Van néhány nem annyira nagyon érdekes fénykép Richard régebbi albumában, főként az építkezésről, egy évvel ezelőttről. Az igazán izgalmas fényképek pedig Richard újabb albumában, valmint Roshan galériájában csodálhatók meg.

7 megjegyzés:

Janusz írta...

hehe :)
azert latom kiirtak kis papirral hogy nem kellene laptoppal a kezben csuszkalni :)

koblac55 írta...

Az a baj, hogy nem jártál eleget hittanra (vagy az nem, aki a nevet adta). A rózsafüzérrel az Üdvözlégyet imádkozzák. Az más, mint a Miatyánk...

Nehogy így járj: Egy pofa a lóversenyen látja, hogy egy pap megáldja az egyik lovat. Ráteszi a pénzét - nyer egy csomót. Másnap ismét látja az áldást, ismét rátesz mindent, a futam közepén a ló megdöglik. Megy reklamálni a paphoz. A válasz: Ejnye fiam, nem tudod megkülönböztetni az áldást az utolsó kenettől?!
Üdv, apu

egmont írta...

Na tessék, egyszer próbálok meg valami okosságot kideríteni a neten, erre kiderül, hogy hülyeséget írnak ott. Lehet, hogy mégse Wiki a barátnőm? :-)

törzsmókus írta...

to be precise: a Rózsafüzérre imádkoznak Miatyánkot (10 nagy szem) és Üdvözlégyet (50 kis szem) is. de h télleg innen nevezték-e el a páternosztert, arról én is csak a közös barátunkat /-nőnket tudnám megkérdezni, ami helyett inkább elmegyek vacsorzni :P
jó szórakozást.

egmont írta...

Na, akkor mégsem olyan reménytelenül nagy hülyeséget szedtem össze a neten.

Törzsmókus, azt lehet tudni, hogy ki vagy, ismerjük-e egymást stb.? Kíváncsi természet vagyok. :)

pozsy írta...

Azert sejtettem en is hogy nem lovod le a megoldast a cimben, de remenykedtem :)
A filmen lathato teleport egyebkent nem a kiindulasi helyre visz, hanem mashova, csak rogton vissza is jott az alany, hogy lasd oda-vissza mukodik. Szoval nem olyan rossz cucc az.

Unknown írta...

Az építés közbeni képekből látszik, hogy valójában egy teljesen szabványos, gazdaságos irodaépület amit "olcsó" installációval jól feldobnak. Ez persze az irigység hangja.
A páternoszter elnevezésben az a vicces, hogy a nyolcvanas években Magyarországon is épült néhány, és persze azokban az épületekben leginkább piros könyvecskés jóemberek szálltak fel és alá a fent nevezettben, és úgy is hívták..